Vállalati felmérés a negyedik ipari forradalom kihívásaira való felkészültség témájában

A  nemzetközi trendekkel összhangban már Magyarországon is több kormányzati intézkedés született a hazai ipar, vállalkozói réteg felkészülésének támogatására, hogy képesek legyenek sikerrel megfelelni az Ipar4.0 jelentette új kihívásoknak. Azonban ezeknek az intézkedéseknek a sikerességéhez szükséges lenne alaposan ismerni a vállalkozói képességek, készségek jelenlegi állapotát. Születtek már szórványosan kutatási eredmények a vállalkozások felkészültségéről, de átfogó, részletes elemzés még nem készült. A központ bizonyos ágazatokban, vagy adott tevékenységet végző vállalkozások körében részletesen megvizsgálja a vállalkozások felkészültségét, a negyedik ipari forradalom jelentette technológiai váltáshoz szükséges feltételek rendelkezésre állását, a gazdasági, szervezési, vezetési képességek és ismeretek szintjét. A kutatás igyekszik nemzetközileg összehasonlítható eredményeket is elérni.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló bejegyzések

A digitalizáció a középpontban

Megjelent egy konferenciakötet a digitalizációnak a nemzetközi kereskedelemben játszott változatos és mélyreható szerepéről. A kötetben a BGE oktatóinak és kutatóinak hét tanulmánya

Digitalizáció és innováció

A kötet arra tesz kísérletet, hogy a nemzetközi ügyletek, illetve szűkebben a logisztika területére fókuszálva bemutassa azokat a folyamatokat, amelyek befolyásolják és meghatározzák a terület jövőbeli működését.

Magyar-Japán kapcsolatok

Interjú Prof. Kaoru Natsuda vendégprofesszorral A 2019-2020 tanévben a Külkereskedelmi Kar vengédprofesszora Prof. Kaoru Natsuda, a Ritsumeikan Asia-Pacific University (Beppu, Japán) oktatója.

Close Menu