TEVÉKENYSÉGÜNK

A KiKK tevékenységének középpontjában az Ipar 4.0-t is magába foglaló gazdaság-társadalmi folyamatok, változások, hatások vizsgálata, értékelése áll.

Elsősorban ehhez kapcsolódóan kíván olyan alkalmazott kutatásokat folytatni, amelyek alapvetően a központ potenciális ügyfeleinek igényeit tartják szem előtt. A központ fontos feladata, hogy a legfrissebb és nemzetközileg is releváns új tudományos ismereteket a való (gazdasági) élet problémáira választ adó eredményekre fordítsa le. Az Ipar4.0 nyomán is kialakuló új gazdasági ökoszisztéma, a jelen és a közeljövő diszruptiv változásai a vállalati menedzsment különböző területeit (digitális leadership, üzleti modellek, szervezeti átalakulás, HR stb.) is új kihívások elé állítja, amelyhez a központ elemzései, tudásbázisa révén hasznos támogatást tud nyújtani. A kutatások a technológiai trendek nyomán a gazdasági, menedzsment területeken szükségessé váló alkalmazkodást, átalakulást kívánják elősegíteni a hazai vállalkozások széles körénél, de elsősorban a kis- és középvállalkozásoknál. Jelenleg a hazai gazdaságban érzékelhető egy olyan tudás- és szakemberhiány, amelyet a kutatóközpont tevékenysége, és a munkatársai által enyhíteni tudna, segítve ezzel a hazai KKV-k gazdasági alkalmazkodását, hosszú távú fejlődését. Ezáltal a központ aktívan hozzá kíván járulni az egyetemi és a gazdasági szektorok közötti kapcsolatok élénkítéséhez, a tudásáramláshoz, és a tudás hasznosításához is.

A fentiekből következően a kutatóközpont fő tevékenységei:

  • Alkalmazott és tudományos kutatások, s ezek révén olyan új tudás, ismeretek biztosítása, amelyek partnerei számára értéket teremtenek, s azokat hasznosítani tudják;
  • Szakpolitikai elemzések az Ipar 4.0 ökoszisztéma fejlesztése érdekében;
  • Képzési, oktatási tevékenységek, amelyek révén az új tudás beépül a képzési tematikába, és biztosítja, hogy a hallgatók naprakész ismereteket kapjanak.
Close Menu