A digitalizáció globális kihívásai

2020. január 10-11-én került megrendezésre a kínai Shaoxing városában a „Digitalization in International Trade and E-commerce” (DITEC) konferencia. Az esemény társrendezői a kínai Zhejiang Yuexiu University of Foreign Languages és a Budapesti és Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi kara voltak.

A másfél napos rendezvényen a kb. félszáz részvevő 6 plenáris előadást, és négy szekcióban további 23 előadást hallgathatott meg érdeklődési körének megfelelően. A szekciók a digitalizáció terjedésére és a nemzetközi kereskedelemre gyakorolt hatására, az Egy Övezet egy út program és a digitalizáció összefüggéseire, a digitalizációnak az oktatásban jelentkező kihívásaira, és a kínai-európai befektetési kapcsolatokra fókuszáltak.

Az eseményről továbbiakat itt olvashat.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló bejegyzések

A digitalizáció a középpontban

Megjelent egy konferenciakötet a digitalizációnak a nemzetközi kereskedelemben játszott változatos és mélyreható szerepéről. A kötetben a BGE oktatóinak és kutatóinak hét tanulmánya

Digitalizáció és innováció

A kötet arra tesz kísérletet, hogy a nemzetközi ügyletek, illetve szűkebben a logisztika területére fókuszálva bemutassa azokat a folyamatokat, amelyek befolyásolják és meghatározzák a terület jövőbeli működését.

Close Menu