BGE a Magyar Tudomány Ünnepén

Időpont: 2019-11-14 09:30
Hely: Budapesti Gazdasági Egyetem – AULA (1055 Budapest, Markó u. 29-31.)

A digitalizáció, a robotizáció és számos más kapcsolódó technológiai trend, az elmúlt évtizedben egyre szorosabbá fűzte a kapcsolatot a fizikai, a digitális és a humán szféra között. Ezen komplex jelenséget sokan, sokféleképpen nevezték el, de leggyakrabban Ipar 4.0, vagy 4. ipari forradalomként hivatkoznak azokra a változásokra, amelyek az ipar kereteit messze túllépve átalakítják gazdasági és társadalmi viszonyainkat is. A gazdaság területén a vállalati stratégia, az üzleti modellek, a vállalatirányítás megvalósítása, az (innovációs) együttműködések, az emberi erőforrás menedzsment mind átalakulóban van, emellett a gazdasági döntésekhez kapcsolódóan olyan területek is egyre hangsúlyosabbá válnak, mint etika, felelősség és fenntarthatóság.

A Magyar Tudományos Akadémia 2019 novemberében 16. alkalommal rendezi meg a hazai tudományos élet kitüntetett eseményét, a „Magyar Tudomány Ünnepe 2019” című országos és határon túli programsorozatot, amelynek idei mottója: „Értékteremtő tudomány”.


A rendezvénysorozathoz Egyetemünk idén is izgalmas előadásokkal csatlakozik, melyek fő témája a „Lépések a sikeres digitalizáció felé”. A BGE programja arra tesz kísérletet, hogy bemutassa az ipar kibontakozó digitalizációja nyomán jelentkező gazdasági kihívások sokféleségét a hazai és nemzetközi szakirodalom, és empirikus példák feldolgozásával, bemutatásával.


Kérjük, fogadja tiszteletteljes meghívásunkat a konferenciára!

Megtisztelő jelenlétére feltétlen számítunk!


Időpont: 2019. november 14. (csütörtök) 09:30
Helyszín: Budapesti Gazdasági Egyetem – AULA (1055 Budapest, Markó u. 29-31.)


Üdvözlettel,

Prof. Dr. Heidrich Balázs
rektor, BGE
Dr. habil. Szegedi Krisztina
tudományos rektorhelyettes, BGE

 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A konferencia részletes programja
ITT, a regisztrációs felület pedig ITT érthető el.
A konferencia plenáris előadásainak munkanyelve angol, míg a Tudományos Díjak átadása, illetve a workshopok
előadásai magyarul fognak zajlani.

Close Menu