Digitalizáció és innováció

Digitalizáció és innováció hatásai a nemzetközi ügyletek és logisztika területére

Tanulmánykötet a BGE KKK és a KiKK munkatársaitól

A 21. század mindent átható trendje a digitalizáció beépülése szinte valamennyi gazdasági ág működésébe. A digitalizáció ebben a szerepében már nem cél, hanem eszköz ezekben az ágazatokban a hatékonyság, termelékenység növelése, a működés új szintjének eléréséhez.

A jelenséget számos névvel illetjük, így beszélhetünk a 4. ipari forradalomról, az ipar 4.0-ról, a jövő gyárairól, esetleg fejlett feldolgozóiparról, amely alapján azt is gondolhatnánk, hogy a folyamat főképpen az ipar területét érinti, de ezek a jelenségek a szolgáltató szektorokat sem hagyják érintetlenül.

Ez a kötet arra tesz kísérletet, hogy a nemzetközi ügyletek, illetve szűkebben a logisztika területére fókuszálva bemutassa azokat a folyamatokat, amelyek befolyásolják és meghatározzák a terület jövőbeli működését. Rövid betekintést ad a digitalizáció és az innováció történelmi-gazdasági kontextusába, jelentőségébe, a digitalizáció és a lean összefüggéseibe, a hatásukra átalakuló digitális üzleti modellekbe, a logisztikában és az üzleti szolgáltatások terén elindult új folyamatokba.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló bejegyzések

A digitalizáció a középpontban

Megjelent egy konferenciakötet a digitalizációnak a nemzetközi kereskedelemben játszott változatos és mélyreható szerepéről. A kötetben a BGE oktatóinak és kutatóinak hét tanulmánya

Magyar-Japán kapcsolatok

Interjú Prof. Kaoru Natsuda vendégprofesszorral A 2019-2020 tanévben a Külkereskedelmi Kar vengédprofesszora Prof. Kaoru Natsuda, a Ritsumeikan Asia-Pacific University (Beppu, Japán) oktatója.

Close Menu