Az ipar 4.0 kihívásai a kis- és középvállalkozások számára

A szakértők gyakran panaszkodnak, hogy a kis- és középvállalkozások jobban le vannak maradva az ipar 4.0-ás megoldások alkalmazásában, mint a nagyvállalatok. Dr. Christian Schröder, az International Network for Small and Medium Sized Enterprises (INSME) blogírója szerette volna megtudni, hogy mennyi ebben az igazság, ezért vizsgálatba kezdett. Társaival három németországi tartományban (Észak-Rajna-Vesztfália, Bajorország, Baden-Württemberg) termelő kis-és közepes vállalkozásokat és azok partnereit vette górcső alá. Vizsgálódása során nem csupán a kutatásban részt vevő cégek üzleti folyamatainak digitalizáltsági mértékét és a különféle vállalatspecifikus területek (üzleti, pénzügyi, termelés) kapcsolatát mérte fel, de az intelligens megoldások, használatának szintjét is.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló bejegyzések

A digitalizáció a középpontban

Megjelent egy konferenciakötet a digitalizációnak a nemzetközi kereskedelemben játszott változatos és mélyreható szerepéről. A kötetben a BGE oktatóinak és kutatóinak hét tanulmánya

Digitalizáció és innováció

A kötet arra tesz kísérletet, hogy a nemzetközi ügyletek, illetve szűkebben a logisztika területére fókuszálva bemutassa azokat a folyamatokat, amelyek befolyásolják és meghatározzák a terület jövőbeli működését.

Magyar-Japán kapcsolatok

Interjú Prof. Kaoru Natsuda vendégprofesszorral A 2019-2020 tanévben a Külkereskedelmi Kar vengédprofesszora Prof. Kaoru Natsuda, a Ritsumeikan Asia-Pacific University (Beppu, Japán) oktatója.

Close Menu